19 September 2020

Join The Pipe | Duurzame wateroplossingen

Wat is en wat doet Join The Pipe? 

Join The Pipe staat voor duurzame wateroplossingen. Het doel is om drinkwater wereldwijd op een eerlijke manier te verdelen en om de plastic soep bij de bron aan te pakken. Join The Pipe probeert dit doel te verwezenlijken met hervulbare waterflessen en met watertappunten. Hierbij maakt iedere fles en ieder tappunt deel uit van de langste waterleiding in de wereld. Deze waterleiding is lang genoeg om iedereen op de hele wereld van schoon water te kunnen voorzien. Het motto van Join The Pipe is niet voor niks: Refill, Reuse, Reduce.  

Wereldwijd hebben zo’n 800 miljoen mensen geen toegang tot schoon drinkwater. Daarnaast is 95% van de plastic soep in de wereld afkomstig uit Azië en Afrika. Doordat Join The Pipe watertappunten en herbruikbare flessen verkoopt, financiert zij schoon drinkwater en projecten om plastic op te ruimen in deze gebieden.  

Met de opbrengsten van de verkoop van de flessen en tappunten in Europa zet Join The Pipe waterprojecten op in ontwikkelingslanden. In samenwerking met lokale Afrikaanse partners worden deze projecten gerealiseerd. Er worden waterpompen in dorpen geïnstalleerd, flessen uitgedeeld aan schoolkinderen en projecten georganiseerd om steden op te ruimen.  

Door gebruik te maken van herbruikbare flessen die voor veel doeleinden gebruikt kunnen worden, kunnen we de hoeveelheid plastic afval verminderen. Join The Pipe produceert al haar flessen in Nederland. Ook zijn deze flessen BPA vrij en vaatwasser bestendig. Daarnaast zijn de meeste flessen gemaakt van suikerriet, wat een erg duurzaam materiaal is. Alle flessen van Join The Pipe kunnen onbedrukt of bedrukt met een logo of tekst besteld worden.  

Met de watertappunten van Join The Pipe wordt gezond en duurzaam kraanwater makkelijker bereikbaar gemaakt voor iedereen. Een tappunt is vandaalbestendig, kan per jaar 365 dagen gebruikt worden en voldoet daarnaast aan alle eisen op het gebied van hygiëne. De tappunten van Join The Pipe zijn inmiddels al te vinden op meer dan 3.500 plekken in de hele wereld, zowel binnen als buiten. Zo vind je de tappunten op scholen, pleinen, sportclubs, stations, hotels en nog veel meer.  

Join The Pipe heeft al meer dan 300 projecten gerealiseerd en al ruim 500.000 flessen gedoneerd. Elke verkochte fles en ieder geplaatst tappunt draagt dus bij aan drinkwater voor iedereen en een schoner & plastic-vrij milieu.